El nou Secretariat Nacional de la CUP rep un suport del 76%

Més del 60% dels militants amb dret a vot ha partitcipat en l'elecció

06.08.2016 | 16:33

El nou Secretariat Nacional de la CUP ha sortit escollit amb el suport del 76,23% dels vots, en un procés de votació que va començar el 30 de juliol i que ha comptat amb una única candidatura col·lectiva. La candidatura, que compta amb noms com Quim Arrufat i Lluc Salellas, ha rebut 837 vots favorables. Laura Rafecas, Xevi Generó, Albert Serrats i Òscar Simón, que presentaven candidatures individuals, també formaran part del nou secretariat. En el procés hi ha participat 1098 militants, que representen un 63% de la militància amb dret a vot. Un total de 239 militants (21,7%) han optat pel vot en blanc i s'han registrat 22 vots nuls.

Laura Rafecas (540 vots, un 52,33%), Xevi Generó (502 vots, un 48,64% ), Albert Serrats (408 vots, un 39,53) i Òscar Simón (351 vots, un 34,01%) també formaran part del nou secretariat. Laura Rafecas, Xevi Generó i Òscar Simón repetiran mandat, ja que també formaven part del Secretariat Nacional sortint.

Els 15 membres del nou Secretariat Nacional seran: Quim Arrufat (Vilanova i la Geltrú), Natàlia Sànchez (Figueres), Lluc Salellas (Girona), Núria Gilbert (Sant Cugat del Vallès), Dani Corpas (Sant Celoni), Anna Gabaldà (Sant Pere de Ribes), Juanma Rojas (La Garriga), Elisabet Punset (Sacalm), Eduardo Càliz (Barcelona), Aida Sanuy (Alpicat), Ricard Torné (Olot), Laura Rafecas (Subirats), Xevi Generó (Manlleu), Albert Serrats (Bordils) i Òscar Simón (Barcelona).

En total, han participat 1098 militants (d'un cens de 1.738 persones), el que representa un 63,18% de la militància de la Candidatura d'Unitat Popular amb dret a vot (Amb un mínim de 6 mesos d'antiguitat i al corrent de pagament de les quotes).

El Secretariat Nacional de la CUP és l'òrgan que coordina la gestió política de l'organització. Desenvolupa i executa la línia política i els acords presos a les Assemblees Nacionals i els Consells Polítics. El Secretariat també pot prendre, amb caràcter d'urgència, decisions polítiques entre reunió i reunió del Consell Polític. Posteriorment, aquestes hauran de ser exposades i ratificades al Consell Polític. Finalment, el Secretariat Nacional, conjuntament amb el Consell Polític s'ocupen de les relacions polítiques de la CUP.

Carta de comiat

Els membres del Secretariat Nacional sortint han fet pública una carta dirigida al conjunt de la militància en la qual desitgen als nous companys que entren a formar part de l'òrgan de la CUP "molts encerts" per tal de mantenir "l'organització vinculada i compromesa amb les lluites populars" i així "avançar en la consecució de les sobiranies als municipis; reforçar les aliances per a construir alternatives al capitalisme; guanyar el referèndum i construir una nova República al servei de les classes populars en el camí cap a la plena llibertat dels Països Catalans."

En la carta es destaca la tasca feta pel secretariat sortint, escollit a l'Assemblea Nacional de Castelló, que ha hagut d'afrontar un nou cicle electoral a Catalunya en què la CUP s'ha convertit en un "agent polític determinant en el camí cap a l'alliberament nacional i social en aquesta part de la nació".

«Marxem convençudes que la nostra principal força com organització rau en la militància» ja que «fa de la CUP un projecte humanament immens i políticament transformador» i clouen el text assegurant que cal defugir de "les ànimes" "perquè ara toca treballar pel futur" i "seguir avançant en la construcció d'objectius comuns".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema