El nou secretariat nacional de la CUP rep el suport del 76 % de la militància

La nova direcció dels anticapitalistes inclou noms com els de Quim Arrufat o Xevi Generó

07.08.2016 | 00:00

El nou secretariat nacional de la CUP va sortir ahir escollit amb el suport del 76,23 % dels sufragis, en un procés de votació que va començar el 30 de juliol i que va disposar d'una única candidatura col·lectiva, de consens, pactada entre les diverses faccions. La candidatura, que integren noms com Quim Arrufat i Lluc Salellas, va rebre 837 vots favorables. En el procés hi van participar 1.098 persones, que representen el 63 % de la militància amb dret a vot. Un total de 239 militants (21,7 %) van optar pel vot en blanc i es van registrar 22 vots nuls.
Laura Rafecas (540 vots, un 52,33%), Xevi Generó (502 vots, 48,64% ), Albert Serrats (408 vots, 39,53%) i Òscar Simón (351 vots, 34,01%) també formaran part del nou secretariat. Rafecas, Generó i Simón repetiran mandat, ja que també formaven part del secretariat nacional sortint.
Els 15 membres del nou secretariat nacional seran: Quim Arrufat, Natàlia Sànchez, Lluc Salellas, Núria Gilbert, Dani Corpas, Anna Gabaldà, Juanma Rojas, Elisabet Punset, Eduardo Càliz, Aida Sanuy, Ricard Torné, Laura Rafecas, Xevi Generó, Albert Serrats i Òscar Simón.
En total, van participar-hi 1.098 militants (d'un cens de 1.738 persones), cosa que representa el 63,18 % de la militància de la Candidatura d'Unitat Popular amb dret a vot. Els membres del secretariat nacional sortint van fer pública una carta dirigida al conjunt de la militància en què desitgen als nous companys que entren a formar part de l'òrgan de la CUP "molts encerts" per mantenir "l'organització compromesa amb les lluites populars".

L'advertència de Gabriel
Per la seva banda, la diputada de la CUP Anna Gabriel va assegurar que si el Govern i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, insisteixen a vincular la qüestió de confiança als pressupostos de l'any 2017, el sentit del vot dels anticapitalistes es podria complicar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Una futura núvia informant-se en un saló del sector.
El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

Comença l´evacuació de ´la Jungla´ de Calais

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Òmnium revisitarà les grans mobilitzacions des del 1950

Òmnium revisitarà les grans mobilitzacions des del 1950

Cuixart defensa que les protestes socials han configurat el país

Enllaços recomanats: Premis cinema