El govern de Macedònia va declarar el dia d'avui jornada de dol nacional per la tragèdia pel temporal que ahir va assotar el país i que, en tancar l'edició, havia causat la mort d'almenys vint-i-dues persones. El govern de Skopje va decretar, per fer front a la situació, l'estat d'emergència a la regió de la capital per als propers quinze dies. La tempesta també ha causat nombrosos danys materials.

El temporal, que va començar dissabte a la tarda i no va afluixar fins ahir al matí, va deixar una imatge de devastació en tota l'àrea de la capital, Skopje, on van arribar a caure-hi 93 litres per metre quadrat.

"Va ser una tempesta forta que es va centrar en un àrea molt petita. En una part de Skopje es van medir més de 90 litres de pluja per metre quadrat i en unes altres tan sol 5 litres", va assenyalar als mitjans Oliver Romevski, director del Servei Meteorològic de Macedònia. L'alcalde del Skopje, Koce Trajanovski, va qualificar-lo com el pitjor temporal registrat en les últimes tres dècades. El Govern ha promès una ajuda immediata de 3.000 euros a les famílies en què s'han registrat víctimes mortals.

Els bombers, l'exèrcit i Protecció Civil van evacuar al voltant d'un miler de persones de les zones afectades al llarg de la jornada d'ahir pel perill que hi havia que es quedessin a l'ull de la tempesta.