Els grans incendis forestals a Portugal van augmentar de cinc a vuit, tots localitzats al nord del país. El més greu es va declarar la matinada de diumenge a Águeda, al districte d'Aveiro, en què 238 efectius entre bombers, retens i militars combatien anit les flames auxiliats per 75 vehicles per terra i dos avions antiincendis.

A Arouca, també al districte d'Aveiro i actiu des del passat 6 d'agost, tenia 252 bombers al terreny i dos avions pesats. El tercer foc a Aveiro es va localitzar a Estarreja, que va concitar 58 elements de terra. Els altres cinc focs es van repartir dos al districte de Guarda (pròxim a la regió espanyola de Castella i Lleó), un a Barcelos (districte de Braga), un altre a Vila Nova de Cerveira (Viana do Castelo, a prop de la regió espanyola de Galícia) i a Cinfães (districte de Viseu).

De moment no s'han registrat víctimes greus per l'onada d'incendis, tot i que sí que hi ha hagut destrosses en propietats agrícoles.

El secretari d'Estat d'Interior de Portugal, Jorge Gomes, ha afirmat aquest diumenge, durant la seva visita al Parc de Bombers de Guarda, que el país viu aquests dies "un moment crític" a causa de l'onada d'incendis forestals.