El president del govern en funcions, Mariano Rajoy, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, es tornaran a reunir demà en una cita que el PP confia que serveixi per fer "nous passos" cap a la investidura, tot i que adverteix que, sense l'abstenció del PSOE, "la legislatura és inviable".

Una setmana després de la seva última trobada al Congrés, en què van obrir "un canal de comunicació permanent", Rajoy i Rivera pretenen aprofundir en aquest diàleg i incrementar la pressió sobre el PSOE perquè modifiqui el seu vot contrari, tot i la perseverança de Ferraz, que diu que no ho farà.

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va assegurar ahir que el seu partit espera poder "anunciar nous passos" cap a la investidura, però va insistir que tot passa perquè els socialistes, amb el seu líder, Pedro Sánchez, al capdavant, opten per una abstenció "tècnica o no tècnica".

"Que escolti el conjunt dels espanyols, que deixi de pensar en ell i pensi en el que volen i mereixen els espanyols, que no es mereixen una situació de bloqueig com aquesta", li va suggerir Hernando. Segons el portaveu popular, per desbloquejar la situació política "ni valen els vetos, ni valen els bloquejos", per la qual cosa Sánchez hauria de permetre que "hi hagi un govern i Rivera, que hi hagi un acord de governabilitat", en ser inviable -va postil·lar- una fórmula Frankenstein [fet amb diverses peces]" que pogués buscar el PSOE.

El secretari general de Ciutadans al Congrés, Miguel Gutiérrez, va reafirmar que el seu partit no es mourà de l'abstenció perquè no té intenció de signar un pacte de govern, sinó negociar "punt per punt i llei per llei". Gutiérrez va subratllar que votar sí significaria que estan d'acord amb un projecte polític i un programa de govern, així com donar suport de facto a la posició de líder de Rajoy, pel que el PP s'equivoca si pensa que poden canviar el sentit de el seu vot.

"No farem això", ha insistit el dirigent de C's, que va tornar a demanar que es fixi com més aviat la data de la investidura, qui va afegir que no hauria d'anar més enllà de final d'agost.