El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha denunciat avui l'intent de castigar els vuit diputats del Partit Demòcrata Català (PDC) al Congrés, encara que de moment, segons ha ironitzat, no acaben de trobar els "escons de cara a la paret" a on els "voldrien confinar".

Des del seu compte a Twitter, Puigdemont s'ha fet ressò de la falta d'acord que ha impedit que la Mesa del Congrés hagi aprovat avui la distribució d'escons a l'hemicicle dels diferents grups parlamentaris, de manera que l'assumpte ha quedat ajornat.

El principal escull és que Units Podem i ERC aspiren a ocupar alguns dels seients que deixa lliure el PDC, els vuit diputats del qual passaran a la bancada del grup mixt, situada a les files superiors del bloc central de l'hemicicle.

"És que no acaben de trobar els 'escons de cara a la paret' on ens voldrien confinar. Ja es n'empescaran alguna!", ha escrit Puigdemont en el seu compte a Twitter, on s'ha mostrat especialment actiu en les últimes hores.

Hores abans, Puigdemont ha recriminat a través de les xarxes socials a Ciutadans (C's) que "es preocupi" per intentar frenar l'independentisme a Catalunya i no per les xifres d'atur a Espanya.

Des del seu compte a Twitter, que gestiona personalment, Puigdemont ha adjuntat dues imatges: la primera correspon al rànquing de problemes que identifiquen els espanyols segons el CIS, liderat per l'atur (75,6%) i seguit a molta distància per la independència de Catalunya (0,2%), mentre que la segona reflecteix un titular que anuncia que el president de C's, Albert Rivera, exigirà a Mariano Rajoy formalitzar un front antisobiranista.

Puigdemont acompanya el contrast d'imatges amb el missatge: "L'Espanya real es preocupa per l'atur. L'altra, la de l'Ibex, el BOE, derivats, etc... en fi".