El portaveu d'ERC al Senat, el jutge Santi Vidal, va afirmar ahir que inhabilitar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per no impedir una votació "és inviable" i "no se sosté" jurídicament, encara que el Tribunal Constitucional (TC) dicta resolucions "polítiques" i no "jurídiques". En declaracions a Catalunya Ràdio, Santi Vidal va fer referència a l'advertència del TC que pesa sobre la presidenta del Parlament i sobre altres càrrecs electes de Catalunya, després de l'aprovació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent.

Segons Vidal, que el Tribunal Constitucional suspengui unes conclusions d'una comissió d'estudi parlamentària "jurídicament no té sentit" i només s'explica "pel fet que és un òrgan polític". "Si el TC només fa reunions extraordinàries per suspendre resolucions aprovades a Catalunya" i, en canvi, va comparar Vidal, "ni tan sols considera urgent" dilucidar si el govern en funcions ha de comparèixer davant el Parlament o no, això ocorre perquè "en realitat no és un tribunal, és una comissió política elegida per dos partits, el PP i el PSOE". Vidal es va mostrar rotund en assenyalar que la inhabilitació de la presidenta Forcadell seria "absolutament inviable" jurídicament i que "no se sosté", però "fa temps que estem veient unes resolucions del TC que de jurídiques en tenen molt poc".

Segons l'opinió del portaveu d'ERC al Senat, "des de l'any 2010 Espanya no és un estat democràtic, perquè no respecta les opinions majoritàries que hi ha a Catalunya a favor de la secessió" i no permet el "dret a decidir" dels catalans.

Sobre la qüestió de confiança prevista per al 28 de setembre al Parlament i si els Pressupostos han de formar part del debat sobre la mateixa o no, Vidal va considerar que hauria de ser inclosa.