L'alerta de bomba a dos avions que es dirigien avui a l'aeroport de Brussel·les-Zaventem ha resultat ser falsa i cap dels aparells, que es troben ja en terra, contenia res sospitós en el seu interior, segons mitjans digitals belgues.

L'alcaldessa de Zaventem, Ingrid Holemans, ha confirmat l'aterratge sense incidents de tots dos avions a la cadena flamenca VTM.

Un dels aparells, de l'aerolínia escandinava SAS, s'havia enlairat d'Oslo i ha aterrat a Brussel·les.

El periodista d'esports Bart Raus es trobava a bord d'aquest avió i ha explicat a la VTM que no han rebut informació sobre l'alerta de bomba fins que l'aparell ha aterrat a Zaventem.

L'altre avió, d'Air Arabia Maroc, ha estat desviat a Tolosa (sud de França) i també ha aterrat sense problemes, ha indicat el canal VRT.

Fonts del gabinet del ministre belga d'Interior, Jan Jambon, han explicat que l'alerta s'ha rebut a través d'un missatge difós internacionalment, sense precisar la font.

El diari flamenc "Het Laatste Nieuws" assegura que s'ha tractat d'un missatge de la xarxa social Twitter.

A causa d'aquesta alerta, Bèlgica ha arribat a activar el pla mèdic per catàstrofes.

La Fiscalia federal de Bèlgica ha considerat que l'amenaça era prou seriosa com per prendre mesures.

El centre de crisi belga, per la seva banda, ha precisatque es s'ha rebut una "informació que calia prendre seriosament".

Bèlgica va patir el 22 de març passat dos atemptats terroristes a l'aeroport de Zaventem ia l'estació de metro de Maelbeek que van causar 32 morts i centenars de ferits.

En els mesos següents als atacs es van succeir les alertes de bomba i es van multiplicar les operacions policials, incloses dues en què es va detenir a diversos sospitosos de voler tornar a atemptar al país.