La Guàrdia Civil ha detingut a la comarca burgalesa de Las Merindades J.M.G.B., de 41 anys, com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa, en causar ferides amb un objecte tallant a un jove que estava al carrer al costat d'uns altres amics i pel que sembla no el deixaven dormir.

Els fets es van produir la matinada del passat dimarts 9 d'agost, quan un grup de joves estaven reunits prop del lloc on el presumpte agressor es trobava dormint, segons ha informat la Subdelegació del Govern. L'home, molest pel soroll i adduint que no el deixaven dormir, els va advertir que baixessin el to o se n'anessin a un altre lloc.

Pel que sembla, passats uns minuts, els joves seguien al mateix lloc, per la qual cosa es va apropar al grup proveït d'un objecte tallant que els testimonis van definir com a "tipus destral", subjectant i agredint un dels presents, de 21 anys.

Una ambulància va traslladar al ferit a un centre hospitalari de Biscaia, per ser atès d'una ferida incisocontusa de cinc centímetres de longitud localitzada a nivell laterocervical, havent de rebre nombrosos punts de sutura.

Després de la denúncia dels afectats, l'agressor ha estat detingut com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa, encara que l'arma no ha estat localitzada.