La Guàrdia Civil ha detingut una veïna de la localitat madrilenya de San Martín de Valdeiglesias que va deixar al seu fill de vuit anys amb una coneguda per anar suposadament a treballar i que no va tornar fins a cinc dies després perquè, segons ha reconegut, va anar de festa i es va emborratxar.

Segons ha publicat avui ABC i han confirmat a Efe fonts de l'institut armat, la dona, de 45 anys i nacionalitat espanyola, va ser arrestada per abandonament de menors però va quedar en llibertat després de ser posada a disposició judicial.

El menor està ara amb el seu oncle, que es va encarregar d'ell en conèixer que la seva mare no apareixia, i la dona pateix una addicció a l'alcohol, han precisat les fonts.

La Guàrdia Civil va tenir coneixement del succés el passat 30 de juliol, quan una veïna de Sant Martín de Valdeiglesias -municipi madrileny d'uns 8.500 habitants situat a prop del límit amb Àvila- va comunicar que s'havia fet càrrec del fill d'una coneguda perquè aquesta havia de anar a treballar, però havien passat diverses hores des que hauria d'haver tornat i no ho havia fet, ni contestava al telèfon.

Els agents van localitzar el germà de la dona, qui es va fer càrrec del seu nebot i va interposar un denúncia per la desaparició de la seva germana.

Cinc dies després, el 5 d'agost, la dona desapareguda va contestar una vegada al mòbil i va dir als agents que havia sortit de festa pel barri madrileny de Lavapiés, havia estat bevent durant tot aquest temps i que fins i tot havia tingut "delirum tremens" , de manera que una amiga l'estava cuidant.

Va assegurar que tornaria quan es trobés bé i va penjar sense detallar on o amb qui estava, però poc després es va presentar al lloc de la Guàrdia Civil del poble i va ser arrestada.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) han explicat a Efe que la dona va passar el dia 7 a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 2 de Navalcarnero, quedant en llibertat sense cap mesura cautelar.

El cas ha recaigut en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 de la mateixa localitat, que va ser el primer que va conèixer els fets, i s'està a l'espera que el seu titular concreti la imputació contra la dona, ja que ella va assegurar que havia acordat amb la denunciant que anava a tenir cura del nen i fins i tot li va donar les claus de casa.

Mentre la mare del nen suposadament abandonat està localitzada en el seu domicili, el jutjat preveu prendre declaració a la dona que va posar els fets en coneixement de la Guàrdia Civil per aclarir el que ha passat, segons el TSJM.