Ucraïna va posar ahir en alerta al seu exèrcit en resposta a les amenaces del president rus, Vladímir Putin, que va acusar Kíev de preparar una campanya d'atemptats terroristes a Crimea.

"He ordenat posar en màxima alerta de combat totes les unitats a la frontera administrativa amb Crimea i al llarg de tota la línia de separació de forces al Donbas (est d'Ucraïna)", va anunciar Petró Poroshenko, president ucraïnès.

Poques hores després, l'Estat Major de les Forces Armades d'Ucraïna va reforçar els contingents militars desplegats "a la frontera administrativa amb la Crimea ocupada", poma de la discòrdia entre Kíev i Moscou, l'annexió russa el març del 2014.

"L'única cosa que a ara per ara serveix de contenció a una nova agressió militar contra el nostre país és que el Kremlin comprèn que les grans pèrdues serien inevitables en cas d'enfrontament contra el nostre exèrcit", va dir Aleksandr Turchinov, secretari del Consell de Defensa i Seguretat Nacional.

Mentrestant, Putin va abordar ahir amb la seva plana major mesures addicionals per tal de garantir la seguretat dels habitants i també de les infraestructures vitals de la península annexionada a Rússia, pel que sembla, principal objectiu dels sabotejadors ucraïnesos.

"Es van estudiar diversos escenaris de seguretat antiterrorista a la fronteres terrestre i marítima, així com en l'espai aeri de Crimea", segons va informar el Kremlin.

Les acusacions de cap del Kremlin, que va advertir que aquest "joc perillós" tindrà conseqüències per a Kíev, han provocat la major escalada de tensió entre els dos països des del febrer del 2015, quan es van signar els Acords de Minsk que van frenar la guerra a l'est de Ucraïna.