La Policia Nacional va detenir a l'Aeroport del Prat el suposat responsable d'una xarxa de tràfic de dones que va aconseguir fugir de la policia el 2014, quan es va desarticular la banda que liderava i que obligava a prostituir-se una cinquantena de dones en clubs de cites del Baix Llobregat. La detenció del responsable de la banda és un ciutadà romanès que estava en parador desconegut des de feia dos anys.

L'operació policial la van dur a terme agents del lloc fronterer de l'Aeroport de Barcelona, on va arribar en un vol procedent de Bucarest (Hongria), segons va informar la Policia Nacional. Dos anys enrere, agents del mateix cos van detenir unes dotze persones de la banda que presumptament liderava l'ara arrestat i que es dedicava a l'explotació sexual de dones romaneses, que viatjaven fins a Espanya amb falses promeses de treball i que, una vegada al país, eren obligades a prostituir-se en diferents clubs de la comarca del Baix Llobregat.

La policia va aconseguir actuar contra aquesta xarxa després de la denúncia presentada per una de les seves víctimes, una jove romanesa que va ser atreta per una falsa promesa de treball com a ballarina i que va acabar sent prostituïda en un club de Castelldefels. La jove, que va aconseguir fugir dels seus captors, va denunciar els fets, va relatar tot el que va passar i va explicar que va rebre tota mena d'amenaces i coaccions i que, fins i tot, va ser víctima d'agressions físiques i sexuals per obligar-la a prostituir-se.

Des del 2013, la Policia Nacional té operatiu un Pla contra el Tràfic d'Éssers Humans amb Fins d'Explotació Sexual que, gràcies a la col·laboració ciutadana, ha permès iniciar més de 500 investigacions sobre possibles casos de tràfic de blanques.