Un home va disparar ahir contra la seva exdona quan aquesta anava en el seu cotxe, amb la seva filla, a les proximitats d'un centre comercial de Saragossa, i va resultar ferida. L'agressor, després, va intentar suïcidar-se. Fonts policials van informar que la hipòtesi principal és que es tracta d'un cas de violència masclista, ja que l'agressor feia menys d'un mes que s'havia separat de la seva dona.

El succés va tenir lloc a l'avinguda Juan Pablo II, a les proximitats del centre comercial Aragonia, al voltant de les onze del matí quan la víctima anava amb el seu vehicle, al costat de la filla de tots dos.

Segons va informar la Policia Nacional, l'home, armat, va esperar a les portes del garatge que la seva exparella sortís amb el cotxe i li va disparar repetidament. Les mateixes fonts van indicar que ella va aconseguir fugir i arribar amb el seu vehicle fins a l'hospital Clínic de Saragossa, on va ser atesa de les ferides. El cotxe el conduïa la seva filla qui, després dels trets, va ser qui va portar la seva mare a l'hospital, segons les fonts que van explicar també que en arribar a les portes del centre hospitalari el vehicle va xocar contra un obstacle, probablement motivat per les presses amb les quals conduïa.

L'home presumptament es va disparar un tret al cap i va quedar estès al costat d'un vehicle fins que va ser traslladat pels serveis d'emergències al mateix centre sanitari, segons van indicar fonts del govern d'Aragó. Segons la Policia Nacional, la relació sentimental entre tots dos ja estava acabada i no hi havia denúncies prèvies.

La Diputació de Saragossa va explicar que tots dos són del municipi de Torres de Berrellén, on l'Ajuntament va condemnar aquest nou fet com un nou cas de de violència masclista, en un acord conjunt dels portaveus de tots els grups municipals.

Anit, la dona estava ingressada a l'Hospital Clínic de Saragossa en estat greu, mentre que el seu agressor es trobava també ingressat en un estat molt greu, segons van informar ahir fons del govern d'Aragó.

De moment, no han transcendit més detalls sobre l'estat de salut de tots dos, així com de la identitat i l'edat dels mateixos, si bé fonts policials van apuntar que tots dos són de nacionalitat espanyola, la relació sentimental entre tots dos ja estava acabada i no hi havia denúncies prèvies per violència domèstica.

El govern aragonès va mostrar el seu compromís amb l'eradicació de la violència masclista, que ha definit com "una de les majors xacres i problemes que tenim a avui en dia com a societat".

Natalia Salvo, directora de l'Institut Aragonès de la Dona, que depèn de l'executiu, va mostrar també en un comunicat la seva "enèrgica condemna i repulsa contra aquest atac masclista".