En Marea i Podem Galícia no van arribar a un acord clar per concórrer, sota la fórmula única d'En Marea, a les properes eleccions gallegues del 25 de setembre després d'unes negociacions que han estat cordials, però no fructíferes en aquest sentit, van dir fonts dels dos partits. No obstant això, la intenció és seguir treballant fins a l'últim minut per veure si és possible arribar a algun tipus d'acord, de una manera o altra, en compartir el partit instrumental En Marea i també Podem Galícia un mateix espai polític.

En Marea va oferir en els dos últims dies ampliar el termini de presentació de candidatures per intentar que no hi hagués dos processos de primàries paral·lels, un, el d'aquest partit instrumental, que presenta al jutge Luis Villares com a candidat a la presidència del govern gallec, i un altre, l'emprès per Podem, amb l'exsenador José García Trist i la professora de Sociologia a Vigo Magdalena Barahona com a aspirants.

Ahir era l'últim dia del període habilitat per a la inscripció de coalicions que concorrin a les eleccions autonòmiques gallegues.

La secretària general de Podemos Galícia, Carmen Santos, va reiterar en les últimes setmanes el seu desig de confluir amb En Marea únicament a manera de coalició, és a dir, d'una forma similar a la candidatura catalana En comú Podem i, per tant, no integrar-se al partit instrumental de recent creació. La integració, i la no coalició, és l'única fórmula que va oferir En Marea a Podem Galícia.