Una fuita d'àcid clorhídric en l'empresa Quality Chemicals, al polígon Can Comelles d'Esparreguera, que no va afectar al nucli de la població, va portar a Protecció Civil de la Generalitat a activar l'Alerta del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat).

Segons Protecció Civil, la matinada d'ahir es va produir una fuita d'àcid clorhídric líquid en un dipòsit de 20.000 litres de capacitat, quan contenia uns 5.000 litres, dels quals una part es va filtrar a l'exterior i va formar un petit núvol tòxic. Part de la substància vessada es va evaporar i la resta va quedar estancada entre dues naus, sense que es trobi prop de cap nucli de població.

Els Bombers, acompanyats del tècnic de manteniment de l'empresa, van transvasar el líquid abocat i el que va quedar en el dipòsit afectat fins a altres dipòsits més petits. L'avís el va donar el vigilant d'una indústria veïna que havia notat picor als ulls i va avisar a la Policia Local, que a les 2 de la matinada va alertar al telèfon d'emergències 112.