L'actor britànic Kenny Baker, famós per encarnar al androide R2-D2 an la saga Star Wars, ha mort als 83 anys després d'una llarga malaltia, segons informa avui el diari the Guardian.

La família de Baker, qui va encarnar per primera vegada a R2-D2 l'any 1977 (Star Wars: Episodi IV - Una nova esperança), ha fet pública la defunció mitjançant un comunicat publicat en el rotatiu britànic.

"Ens ho esperàvem, però és trist de tota formes. Va viure una vida llarga i plena, i va aconseguir fer feliç a molta gent. Va ser una persona molt estimada a tot el món i estem orgullosos de tot el que va aconseguir al llarg de la seva vida", va declarar la seva neboda, Abigail Shield.

"Quan era petit li van dir que no arribaria a la pubertat i al final va viure una vida plena. En els últims anys estava malalt, així que ho esperàvem (el moment de la seva mort). Un dels seus nebots el va trobar mort aquest dissabte al matí", va continuar Shield.

Baker, de només 112 centímetres d'alçada, va donar vida a l'emblemàtic R2-D2 en sis de les set pel·lícules de la saga Star Wars -solament l'actor Anthony Daniels (C3PO) ha estat en totes-.

A més, va ser conegut pels seus papers en altres films de la dècada dels 80 com 'L'home elefant', 'Els herois del temps', 'Amadeus' i 'Flaix Gordon'.