L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart (PSC), continua com un dels principals protagonistes a Twitter després que denunciés que havia rebut insults i amenaces a través de les xarxes socials per la decisió de canviar el nom d'un carrer. És una petita via, gairebé sense veïns, als afores, la qual tenia el nom de Salvador Gros, voluntari terrassenc de la División Azul mort en combat i que s'ha rebatejat com Font de la Noguera.

A Twitter i Facebook, Ballart va fer públics alguns dels atacs i missatges intimidatoris rebuts. "Així que t'agrada treure els carrers als divisionaris, no? Ja m'encarregaré jo d'anar fotent les plaques de merda vermelles i separates. I més val que no et creuis amb mi, que et patejo la cara", és només un dels exemples dels tuits que van anar dirigits a Ballart, que va afirmar que discrepar de decisions del consistori "no justifica cap amenaça o insult", i va afegir que: "ja n'hi ha prou d'intolerància i homofòbia". "Vaig dir que no toleraria cap missatge que atemptés contra la meva llibertat ni la de ningú. I continuo rebent-ne", va explicar Ballart, que subratlla que la llei els empara i que no s'ha de dubtar ni un moment a aplicar-la sempre que sigui necessari.

Condemna unànime

Després de fer públiques les amenaces, va rebre nombrosos missatges de suport d'altres dirigents polítics, no només dels socialistes, sinó també d'altres formacions. "Tot el meu suport, Jordi. Ni amenaces ni insults. Dignitat i democràcia per vèncer intolerants i homòfobs. Ànims!", va escriure el president català, Carles Puigdemont, mentre que el conseller de Cultura, Santi Vila, va publicar a través de la mateixa xarxa social: "Intolerable! Al teu costat". Un altre dels que no van deixar escapar l'ocasió per manifestar el seu malestar arran de la situació va ser el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que va expressar el seu suport a Ballart escrivint el següent: "Fermesa contra la intolerància! Sempre al costat dels que pateixen qualsevol mena d'agressió. Una abraçada, Jordi".