Un malentès a la localitat francesa de Juan-les-Pins, entre Canes i Niça, va desembocar en una situació de pànic entre la població quan unes explosions van ser interpretades com un atac terrorista, i que van recordar la situació viscuda fa unes setmanes a Platja d'Aro. Les corredisses i l'allau de persones van acabar amb 45 ferits i desperfectes en els locals propers al lloc dels fets.

Segons explica el rotatiu francès Nice-Matin, els fets es van produir passades les deu del vespre de diumenge quan es van sentir uns sorolls molt forts. De moment encara no s'ha identificat la font, però segons el diari tot apunta que podrien haver estat uns focs artificials llançats des d'un vehicle. Seguidament els vianants i les persones assegudes a les terrasses de la zona van interpretar que podia ser un atac terrorista i es va desencadenar una situació de pànic que va provocar una allau humana. Les terrasses van quedar devastades amb moltes taules i cadires per terra. El diari explica que arran d'aquesta situació 45 persones van quedar ferides.

El barri on van ocórrer els fets és conegut per una gran oferta de bars i locals nocturns. En una recopilació de diferents declaracions de Nice-Matin, els testimonis que van viure la situació van confirmar que en un interval molt breu va esclatar el caos i que fins i tot hi havia qui cridava frases com "morirem tots" o bé "abans de tocar els meus fills, passaran per sobre del meu cadàver".