Finalment són 25 les candidatures que es presenten a les primàries d'En Marea, segons ha informat aquesta organització política. En el procés participen un total de 239 candidats de les quatre províncies. Per la província de la Corunya es van presentar sis llistes, amb una participació total de 77 persones; a Lugo es van registrar cinc candidatures, en total 34 persones, i per la província d'Ourense hi ha altres cinc candidatures configurades per 40 persones. La circumscripció de Pontevedra va ser la que va registrar un major nombre de candidatures, amb 9 llistes.

L'inici de les votacions es retardarà finalment 24 hores i se celebraran ara entre les 8.00 hores del dimecres 17 d'agost i la mitjanit del dijous 18 d'agost. La proclamació provisional dels resultats tindrà lloc el divendres 19 d'agost.

La secretària general de Podem Galícia, Carmen Santos, ha dit que treballarà "dur" per evitar una desmobilització de la seva formació política després de la decisió de integrar-se a En Marea per concórrer a les eleccions.