En ple debat sobre l'islam a França, el veto als burquinis ha començat a estendre's a les platges del país, amb tres localitats que ja han prohibit aquest banyador que cobreix completament el cos de la dona, al·legant motius d'higiene i seguretat. A l'exemple de Canes i Villeneuve-Loubet, totes dues a la Costa Blava, s'hi va sumar aquest cap de setmana Sisco, a Còrsega, després que dissabte es registrés una baralla entre joves corsos i famílies d'origen magribí.

Algunes de les dones, segons va relatar ahir un testimoni al diari Corse Matin, portaven aquest vestit de bany islàmic, i l'incident, en què hi va haver cinc ferits, es va desencadenar després que certs banyistes les fotografiessin.

El socialista Ange-Pierre Vivoni, alcalde de Sisco, va prendre la decisió en un Consell Municipal extraordinari convocat després del succés i es va inspirar en redactar el seu decret en els altres dos exemples.

La polèmica sobre aquest banyador va saltar a principi d'agost quan es va conèixer la proposta de l'ONG Smile 13 de reservar un parc aquàtic proper a Marsella exclusivament per a dones, a les quals se'ls demanava acudir amb aquesta peça o bé cobertes.