Tres persones van resultar ahir ferides en ser apunyalades per un home a bord d'un tren de rodalies a l'estat federat de Vorarlberg, a l'extrem oest d'Àustria, en un incident sense aparent motivació política o religiosa.

El suposat atacant, un ciutadà alemany de 60 anys i en aparent estat de confusió mental, va ser detingut i dues de les víctimes van ser traslladades amb ferides de gravetat a una clínica propera, segons va informar la televisió austríaca. El tercer ferit és un dels passatgers que va aconseguir reduir l'agressor per lliurar-lo a la policia.

L'agressió va tenir lloc, segons la policia local, al voltant de les 06.30 hora local (04.30 GMT) en un tren que es dirigia cap a la capital provincial de Bregenz, a prop de la frontera amb Suïssa. L'atacant va ser detingut a l'estació de Sulz, a uns 30 quilòmetres al sud de Bregenz. El director de la policia regional de Vorarlberg, Hans-Peter Ludescher, va explicar en declaracions que el detingut portava documents que indiquen que té "greus problemes psíquics". Segons Ludescher, l'agressió es va produir "per un trastorn mental", i no per motivació política o religiosa.

Un home de 19 anys, assegut davant del suposat agressor, hauria patit una punyalada a l'estómac i a l'esquena, mentre que un jove de 17 anys va ser ferit al coll, va precisar el portal. Un altre passatger, un home de 22 anys, va patir un tall en una mà en l'intent de reduir l'agressor juntament amb els agents de la policia.