Desenes de persones han resultat ferides aquest dimecres, diverses d'elles de gravetat, quan un tren regional entre Nimes i Montpeller (sud de França) ha xocat contra un arbre que havia caigut a les vies a causa d'una forta tempesta, segons han informat les autoritats.

Un portaveu dels serveis de salvament CODIS ha dit, en declaracions a la cadena BFM TV, que hi ha almenys una trentena de ferits, "d'ells una desena de greus".

Un de les afectats ha estat evacuat en helicòpter en estat d'urgència absoluta, segons el portaveu del CODIS, que ha indicat que s'ha establert un lloc mèdic avançat.

Una portaveu de la Societat Nacional francesa de Ferrocarrils (SNCF) ha explicat a Efe que el sinistre ha tingut lloc entre les 15.30 i les 15.45 hora local (13.30-13.45 GMT) a les proximitats de Lunel, quan el tren, en el qual hi havia unes 200 persones, circulava a 140 quilòmetres per hora -la seva velocitat habitual en aquest tram- i ha impcatat contra l'arbre caigut.

Els fets han passat durant "una tempesta d'una violència excepcional" amb forts vents i calamarsa, ha subratllat la portaveu de la SNCF.

Tot i la violència del xoc, el comboi, que circulava en el sentit Montpeller-Nimes, no ha descarrilat.

Arran del sinistre, el trànsit ferroviari ha quedat interromput entre les dues ciutats en tots dos sentits.