La plataforma Libres e Iguales va presentar ahir davant la Fiscalia General de l'estat una denúncia contra la presidenta del Parlament català, Carme Forcadell, per la seva "reiterada desobediència a les resolucions del Tribunal Constitucional".

Segons informa en un comunicat l'entitat espanyolista i davant del moviment independentista català, la denúncia podrà estendre's, eventualment, contra els membres restants de la taula parlamentària i del govern de Carles Puigdemont.

La plataforma sosté que Carme Forcadell "ha permès l'avanç del procés de ruptura" que es va iniciar amb la resolució independentista que va aprovar el Parlament català el 9 de novembre del 2015 i que va ser anul·lada pel Constitucional un mes després. "En obert desafiament als mandats expresos -i personalitzats- del Tribunal Constitucional, ha autoritzat la creació i desenvolupament d'una Comissió d'Estudi del Procés Constituent i el debat i aprovació de les seves conclusions antidemocràtiques", va dir respecte a Forcadell.

Per l'entitat, la presidenta de la cambra autonòmica també va facilitar l'avanç en la tramitació de les tres lleis previstes en la declaració anul·lada pel Constitucional: les anomenades lleis de Transitorietat Jurídica, Seguretat Social i Hisenda Pròpia. Aquesta és, per a la plataforma, una "insòlita i deslleial conducta institucional", de manera que Forcadell va desobeir el tribunal "de manera exhibicionista" i fent "ostentació del menys-preu que els mereixen" les seves resolucions.

En la denúncia presentada per Libres e Iguales, considera l'actual President del Parlament el responsable d'un delicte de desobediència greu a l'autoritat judicial.