El rescat del cadàver d'un pastor en un pou de gairebé deu metres de profunditat excavat de forma artesanal a Zamora per ell mateix ha tret a la llum la història d'un home a qui, pel que sembla, la seva obnubilació pel somni de trobar un tresor el va portar a la mort.

El succés va mobilitzar ahir un ampli dispositiu de recerca després que un company d'aventures de la víctima donés la veu d'alarma i expliqués a la policia que durant un any i mig havien excavat un estret pou apuntalat amb pneumàtics.

Tot per intentar trobar un suposat tresor del que havia sentit parlar i amb el qual el pastor mort, de nacionalitat marroquina, pretenia deixar el seu ofici i donar un futur més pròsper a la seva família. En comptes d'això, el mort va acabar enterrat en la seva pròpia il·lusió i el seu cos va ser trobat ahir a la tarda a uns deu metres de profunditat, al fons de l'estret forat excavat a la terra en la qual treia a pasturar el ramat.

El company del pastor i confident de l'aventura va sospitar que alguna cosa greu podria haver ocorregut quan va trobar el telèfon mòbil, la roba i d'altres pertinences del desaparegut.