El vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va advertir ahir a la tarda que "no hi haurà negociació" del seu partit amb el PP mentre Rajoy no es "mulli" i no accepti les condicions que va posar el seu partit per iniciar aquesta negociació.

Villegas va confirmar que Rajoy i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, es reuniran avui al Congrés, i va advertir que el seu partit espera que en aquesta trobada el líder del PP subscrigui les sis condicions posades per C's digui a Rivera que està disposat a presentar-se a la investidura, posant també data al debat. "El senyor Rivera no seurà amb el senyor Rajoy per començar a negociar, s'asseurà perquè li digui si signa el document amb les sis mesures i si posa data al debat d'investidura", va dir Villegas, que va advertir que si Rajoy no fa aquest aclariment "no hi ha negociació". Tot i que va assegurar que "no hi ha un ultimàtum" de Ciutadans al PP, i va insistir que Rajoy té, "per una vegada", de prendre decisions, "mullar-se" i acceptar les condicions que li va posar el seu partit.

Villegas també va aclarir que es trencarien les negociacions si avui Rajoy no accepta els requisits previs demanats per Ciutadans. "No podem trencar una negociació que no s'ha iniciat. El que hem posat a sobre de la taula són condicions serioses per negociar, i men no es compleixin aquestes condicions nosaltres no ens asseurem a negociar un possible si, ens mantindrem en l'abstenció tècnica" en segona votació, va subratllar.

El vicesecretari general de Ciutadans també va lamentar que s'hagin "perdut set dies" que es podrien haver aprofitat per negociar, encara que va assenyalar que Ciutadans espera que avui, a la reunió de Rivera amb Rajoy, per veure si el cap de l'Executiu en funcions aprofiti l'ocasió per acceptar les condicions de la formació taronja.