El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, veu les terceres eleccions a l'estat espanyol "més a prop" després de l'actitud mostrada dimecres pel president en funcions, Marioano Rajoy, que va evitar posicionar-se sobre les sis propostes contra la corrupció plantejades per la formació taronja com a condició prèvia per iniciar les negociacions per a la investidura. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Carrizosa ha lamentat que Rajoy no fes allò amb el que s'havia compromès i tem que mantingui l'ambigüitat durant l'entrevista que el líder del PP mantindrà amb el president de Ciutadans, Albert Rivera, aquest dijous al Congrés.

Poca estona abans de la trobada entre Rajoy i Rivera, Carrizosa ha insistit en la "sorpresa" que ha generat en el sí de la formació taronja el fet que l'executiva del PP no debatés dimecres sobre les sis condicions plantejades per Rivera per mirar de desbloquejar la investidura del candidat popular.

"Estic francament sorprès. El propi Rajoy va dir que havien de votar les condicions de Ciutadans i sembla que han posposat set dies aquesta qüestió donant una puntada endavant", ha etzibat el portaveu de Ciutadans. Per Carrizosa la negociació "encara no ha començat" i la trobada entre Rajoy i Rivera tampoc es pot considerar com l'inici de cap conversa

"Anem allà a escoltar que ens digui. Volem un 'sí' o un 'no'. No és tan difícil acceptar unes condicions que afecten a la corrupció i posar una data a la investidura", ha explicat el portaveu de Ciutadans. "La pilota és a la teulada de Rajoy però també demanem al PSOE que no s'enroqui en el no", conclou.