El jove de 19 anys que va matar a ganivetades a un matrimoni a Florida i va ser sorprès per la policia quan mossegava la cara d'una de les seves víctimes es troba hospitalitzat, mentre segueixen sortint a llum més detalls d'un fet que ha causat commoció, van informar mitjans locals.

Austin Harrouff, fill d'un dentista i estudiant de la Universitat Estatal de Florida, es troba en estat greu però estable en un hospital de West Palm Beach (a uns 100 quilòmetres de Miami), on va ser ingressat dilluns a la nit després de la seva detenció a la ciutat de Jupiter, segons el canal NBC6.

Una portaveu de l'oficina de l'agutzil del comtat Martin ha assenyalat que Harrouff ha recuperat la coherència sense donar més detalls.

Per reduir a Harrouff i apartar-lo del cos sense vida de John Stevens, de 59 anys, es va necessitar a quatre policies. Abans un d'ells li va disparar amb una pistola elèctrica, però ni això va servir perquè deixés de mossegar la cara de Stevens.

Els fets van succeir a les portes del garatge dels Stevens, menys d'una hora després que Harrouff abandonés molt alterat un restaurant on sopava amb els seus pares després d'haver discutit amb el seu progenitor.

El jove va mostrar davant de la policia una força fora del comú, el que pot atribuir-se a una potent droga sintètica coneguda com "flakka", originària de la Xina i causant de nombroses morts a Florida.

Aquest derivat de la metilendioxipirovalerona (MDPV), també denominat "droga caníbal", presenta una aparença similar a les sals de bany, pot fumar-se, ser esnifada o injectada i produeix una reacció immediata.

En alguns casos, les persones que consumeixen aquesta droga pateixen un estat d'hipotèrmia que els impulsa a despullar-se i en altres pateixen al·lucinacions que els porten a fugir o atacar supòsits perseguidors.

La droga té efectes en el cor i en el cervell que poden ser permanents i conduir a un infart.

Comportament estrany

No obstant això, no s'ha pogut demostrar per ara que consumís aquesta substància i la seva mare, Mina Harrouff, li va dir a la policia que el seu fill no tenia antecedents de malalties mentals ni de consum de drogues, segons el canal Fox.

La mare del jove ha assenyalat que portava una setmana comportant-se de manera estranya, dient que tenia súper poders i que era a la Terra per protegir la gent.

Les anàlisis realitzades a Harrouff no assenyalen rastre en el seu organisme d'heroïna, cocaïna o metamfetamina, però encara no hi ha resultats de les proves realitzades per detectar "flakka" o altres drogues al·lucinògenes de disseny, va assenyalar el canal de televisió.

L'agutzil William Synder va dir aquest dimarts als mitjans locals que el jove es mostrava incoherent i feia sorolls propis d'un animal quan va ser detingut i portat a l'hospital.

A més d'apunyalar fins a la mort a Stevens i la seva dona, Michelle Mishcon, de 53 anys, Harrouff va atacar a un veí, Jeff Fisher, qui va tractar de defensar al matrimoni.

Segons va dir el pare de Fischer a una emissora local, el seu fill, que va ser qui va avisar la policia i està també hospitalitzat, va rebre una punyalada al coll, tres a l'esquena i una a un costat.

Els mitjans locals han indicat que Fisher està en condicions de sobreviure a l'agressió.

Al maig de 2012 un home nu va ser abatut a trets per la policia de Miami mentre es menjava la cara de la seva víctima, un rodamón que no va morir, però va patir greus ferides a la cara.