La coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas, va explicar ahir que els ecosocialistes no participaran en les celebracions que organitzi l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb motiu de la Diada de l'Onze de Setembre, en no compartir el seu "full de ruta unilateral" cap a la independència.

En declaracions a Efe, Ribas va assenyalar que el seu partit sí que serà present en els actes institucionals de la Diada, però no en els convocats per l'ANC perquè, com va ocórrer l'any passat, "s'han convertit en actes de reivindicació" d'un pla avalat per Junts pel Sí i la CUP, que "porta cap a un carreró sense sortida".

Per a aquesta Diada, l'ANC promou cinc grans concentracions a Barcelona, Berga, Lleida, Salt (Gironès) i Tarragona, amb el lema "A punt", amb les quals pretenen aconseguir una nova demostració de força amb vista a una futura proclamació d'una "república catalana".

"A ICV no ens sentim cridats a participar en els actes de l'ANC en aquest Onze de Setembre, igual que va succeir l'any passat", va afirmar Ribas, que va subratllar que els ecosocialistes no només "no coincideixen" amb el full de ruta independentista que defensa l'ANC sinó que s'hi "confronten".

"No ens sentim cridats a defensar un full de ruta que no és el nostre", va insistir, i va deixar molt clar que no donaran suport als actes de la diada amb rerefons independentista organitzats per l'ANC.