La consellera de la Presidència, Neus Munté, va advertir ahir que el procés cap a la independència de Catalunya "està més viu que mai" i que continua "al ritme previst" encara que hi hagi alguns, ha dit en una referència indirecta al PP, que "el volen mort i enterrat".

La consellera Neus Munté es va referir a la vigència del procés sobiranista en el seu discurs inaugural de la 48a edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que se celebra a Prada de Conflent (França).

Segons Neus Munté, "les constants envestides del govern de l'estat" han "reafirmat" la voluntat de Catalunya de "recuperar espais, recursos, instruments" i també de "tenir un Estat independent amb més oportunitats per a les generacions futures de les que els podem oferir ara".

Va subratllar, en aquest sentit, que "aquest és el compromís inequívoc del Govern, des de la voluntat de tirar endavant el full de ruta que dóna sentit a aquesta legislatura i que ha de portar Catalunya cap a la independència".

Sobre la suposada lentitud amb la qual es desenvolupa el procés, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern va precisar que "continua al ritme previst, està més viu que mai, i això és una constatació, una realitat i un cordial avís a tots aquells que el volen mort i enterrat", va afirmar en resposta a unes declaracions fetes ahir des del PP català.

"No admetem amenaces, no ens espanten i no ens acovardeixen, al contrari", va subratllar, "ens reafirmen en la potència de les nostres reivindicacions, i sabem com és de justa la nostra aspiració nacional, i com és de democràtica la forma que volem i tenim d'aconseguir-la".

Després de felicitar el nou president de l'equip rector de l'UCE, que és el catedràtic d'història contemporània Jordi Casassas, la consellera Neus Munté va dir sentir-se orgullosa que "les universitats catalanes liderin tots els rànquing, i l'UCE segueix els mateixos nivells de qualitat i d'excel·lència".

Ara "més que mai ens trobem en un moment de grans canvis, que té el seu origen en el mandat democràtic que els ciutadans de Catalunya ens van donar a les urnes el passat 27 de setembre", va dir la consellera.

"Cal recuperar l'esperit original de l'UCE, demostrant que no ens acovardim ni no ens faran callar, i molt menys posaran límits al nostre pensament i a la nostra voluntat", ha afegit la consellera Neus Munté.

També ha utilitzat el lema de l'actual edició de l'UCE, "Camins de mar, de terra i de cultura", per concloure que "són camins que vénen de lluny i ens portaran més lluny encara, cap a on volem arribar" ja que "tenim davant una gran oportunitat, inclusiva i oberta a tots, una oportunitat magnífica que sabrem aprofitar".