El regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, es va desentendre ahir de l'ocupació d'un nou edifici a la zona per l'autodenominat Banc Expropiat, i va dir que "decidir quin ús ha de tenir un local buit" no és una cosa que "incumbeixi" a l'Ajuntament de Barcelona.

En declaracions als periodistes a la seu de l'Ajuntament, Badia va sostenir que al consistori no li toca "fer de jutge en un litigi d'aquestes característiques", sinó "mitjançar i fer que aquest conflicte es resolgui pacíficament", i que és la propietat del local "qui haurà de dirimir" en l'assumpte.

Badia també va assenyalar que a l'Ajuntament no els consta encara cap denúncia per part del propietari del local, una altra antiga sucursal bancària situada al 173 del carrer Travessera de Gràcia, a menys de 50 metres de l'anterior seu del Banc Expropiat.

Després de ser desallotjats del Banc Expropiat el 23 de maig d'aquest any, els okupes es van instal·lar al nou local el divendres 12 d'agost, esperant fins ahir per revelar la seva ubicació per evitar un desallotjament exprés per part de la policia.

El regidor va rebutjar qualificar aquest anunci de "provocació" per coincidir amb la Festa Major de Gràcia, i va manifestar que des del govern municipal entenen que els okupes "no han volgut coincidir plenament amb les dates de la Festa Major de Gràcia", però que "hi havia una finestra d'oportunitat que han utilitzat" per instal·lar-se a l'edifici.