El PSOE assegura que l'elecció del 30 d'agost per iniciar el debat d'investidura "diu molt de Mariano Rajoy" i destaca que, si el candidat del PP ha proposat aquest dia, serà perquè compta amb "el suport de les dretes". Fonts socialistes van fer aquestes declaracions després de conèixer la data en la qual s'iniciarà el debat d'investidura.

Sense referir-se a unes probables terceres eleccions el dia de Nadal, ja que aquest seria el desenllaç si Rajoy falla la investidura i en dos mesos ningú aconsegueix el suport suficient, les citades fonts socialistes recalquen que, si el president dels populars ha advocat per aquests dies, serà perquè compta amb "el suport de les dretes".

"Les dretes" serien els "aliats potencials" que dirigents socialistes creuen que podria tenir el PP, com es va veure en la composició de la Mesa, quan, segons el seu criteri, es va poder visualitzar que els populars poden arribar a acords amb Convergència, PNB i Coalició Canària. Els diputats de tots aquests partits van negar haver votat a favor d'aquest suposat acord, encara que tot apunta que van ser vots de CDC.