Sis homes, un d'ells empresari, van ser detinguts a Alacant, acusats d'haver defraudat més de 64.000 euros a la Seguretat Social mitjançant la realització de contractes a "falsos" treballadors perquè poguessin cobrar prestacions, sense haver-se abonat les quotes de les seves altes. Als arrestats, tots ells espanyols, d'entre 40 i 50 anys, se'ls imputa també un presumpte delicte de falsedat documental, segons van informar ahir fonts de la Policia Nacional.

Els policies van corroborar que el responsable d'aquesta mercantil la feia servir suposadament per donar d'alta "falsos" emple-ats perquè poguessin percebre després prestacions i subsidis per desocupació, sense haver-se abonat prèviament les quotes corresponents a la Seguretat Social.

El frau originat a les arques de l'estat seria, d'una banda, les quotes no satisfetes de les altes a la Seguretat Social, que ascendirien a més de 48.000 euros, i de l'altra, els diners rebuts pels "falsos" empleats en qualitat de prestacions o subsidis, que sumaria més de 16.400 euros, de manera que el total defraudat superaria els 64.400 euros, segons la Policia Nacional.