El port del Garraf, a Sitges, va rebre ahir el vessament de mil litres de gasoil que van obligar a crear una barrera al moll de Ponent perquè no arribés a les platges. El vessament es va produir de matinada per una fuita a la benzinera situada a la bocana. Segons va explicar el Club Nàutic Garraf, "ha sigut el personal de vigilància i seguretat el que ha donat l'alerta i immediatament s'han activat tots els protocols de seguretat i emergència previstos per a aquestes situacions". El departament de Territori i Sostenibilitat va obrir un expedient informatiu per comprovar com i per què s'havia produït la fuita.

El vessament va ser confinat pel personal del Club Nàutic amb barreres de contenció. També es van desplaçar al lloc dels fets per valorar-ne la situació els Bombers, així com Salvament Marítim, els Mossos d'Esquadra i la policia municipal. Al final, la taca no va poder sortir del recinte portuari i no va arribar a cap platja, segons va informar Protecció Civil, que va mantenir la situació de prealerta del Pla Especial d'Emergències per contaminació accidental de les aigües marines (CAMCAT) fins que no es va recollir tot el fuel.

L'equip de manteniment del dipòsit haurà de determinar-ne les causes. El Club Nàutic va informar que la setmana passada "es van fer treballs de manteniment i neteja" del dipòsit. Per la seva banda, el departament de Territori i Sostenibilitat, que ahir al matí s'havia posat en contacte amb els alcaldes de la zona, va obrir un expedient informatiu per esbrinar si la fuita ha estat un accident o una negligència. El port del Garraf està gestionat, mitjançant una concessió, pel Club Nàutic Garraf.