El Govern estudia l'accés dels immigrants a les oposicions d'ensenyament

El secretari d'Igualtat vol eliminar la "discriminació"
i revertir el fracàs escolar dels alumnes nouvinguts

21.08.2016 | 00:00
Oriol Amorós, secretari d´Igualtat

El Govern estudia un canvi legislatiu per permetre l'accés dels immigrants a les oposicions d'ensenyament. Actualment, les persones estrangeres no poden optar al funcionariat. El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, vol posar fi a aquesta "discriminació" per, entre altres coses, revertir les altes xifres de fracàs escolar dels alumnes nouvinguts, que "tripliquen" o "quadrupliquen" les dels joves de nacionalitat espanyola.
Amorós va deixar clar que els immigrants no tindran cap "facilitat extra" a l'hora d'accedir a la funció pública. Considera que la presència a l'aula de professors estrangers pot augmentar les "expectatives acadèmiques" dels alumnes nouvinguts, que es veurien més "reflectits" en el sistema.
El 10 % dels alumnes catalans de 4t d'ESO no aconsegueix treure's el graduat escolar. Un percentatge tres vegades superior entre els estudiants procedents del nord d'Àfrica i Llatinoamèrica, i quatre vegades més gran, en el cas dels subsaharians, segons dades oficials del curs 2012-2013.
El Govern admet "preocupació" per unes xifres que reflecteixen un "greu problema" de fons en la política migratòria. Per revertir-ho, entre altres mesures, es preveu el canvi legislatiu que consideren que ajudaria a tenir una segona generació d'immigrants amb "les mateixes oportunitats". La secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania manté converses amb Governació i Ensenyament -que ha aplaudit la proposta- per ajustar la iniciativa al marc jurídic actual.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema