Els familiars de les víctimes de l'accident de Spanair de fa vuit anys van demanar ahir que s'incrementin les ajudes i s'equiparin a les atorgades en un cas per l'Audiència de Barcelona, però van deixar clar que no estan demanant que "taxin la vida" dels seus familiars, sinó que només volen que s'apliqui la normativa internacional que regula la responsabilitat de les aerolínies davant dels danys soferts pels passatgers.

La presidenta de l'associació d'afectats pel Vol JK5022, Pilar Vera, va posar èmfasi en aquesta idea en el primer dels actes que es van celebrar a Madrid, ahir, per commemorar el vuitè aniversari de la tragèdia. Responent les preguntes dels periodistes sobre la resolució de l'Audiència de Barcelona per a un dels casos, que va comportar un augment de la indemnització, Vera, molt emocionada, va demanar que "no se centrin en els diners".

Vera va lamentar que vuit anys després de la tragèdia no se'n sàpiga el motiu: "ningú no ens ha dit per què van morir; l'informe oficial no diu per què van morir. Reivindiquem la veritat de la tragèdia", va demanar. I va insistir: "no sóc hereva legal de la meva neboda; jo no lluito per diners", sinó perquè la normativa internacional dels passatges de vol "s'apliqui a Espanya", com s'aplica als països de la resta del món", va afegir.