L'atemptat suïcida contra un casament a la ciutat de Gaziantep, al sud-est de Turquia, atribuït al grup gihadista Estat Islàmic, ha tornat a posar de manifest les tensions entre els corrents d'esquerra i les xarxes islamistes radicals a la població kurda d'Anatòlia. La massacre va ser comesa per un adolescent de 12 a 14 anys que "es va fer detonar o li van fer detonar" un artefacte en un carrer cèntric de la ciutat on se celebrava el casament, va explicar ahir el president turc, Recep Tayyip Erdogan.

Un comunicat de la Fiscalia de Gaziantep va confirmar la troballa d'una armilla bomba trossejada al lloc dels fets, segons va informar el diari Hürriyet. El saldo actual de víctimes és de 51 morts i almenys 94 ferits, dels quals 69 segueixen ingressats als hospitals de la ciutat, 17 d'ells amb un pronòstic greu.

L'atemptat va succeir al vespre, tot just una hora abans de la mitjanit local, en un carrer on s'havia congregat un gran nombre d'amics i familiars dels nuvis per celebrar la tradicional "nit de la henna", l'última que la núvia passa a casa de la seva família abans de traslladar-se a la llar matrimonial. L'esclat va provocar escenes infernals de cossos trossejats, i una testimoni va explicar a la premsa que només es va salvar perquè el veí amb qui conversava va caure sobre ella en morir, i així la va protegir de l'ona expansiva. Per la violència, l'objectiu triat i el saldo de víctimes civils, l'atemptat en recorda d'altres de similars d'EI.