El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va afirmar ahir que l'economia catalana és "robusta" i que garantirà les pensions "si té un estat a favor" i va advertir que, si nó és així, "el panorama és molt fosc".

En un missatge divulgat per mitjà del seu compte de Twitter, Puigdemont va adjuntar una informació que ahir publicava La Vanguardia, en què s'apunta que la baixa recaptació obliga a buscar ingressos per a les futures pensions.

"L'economia catalana és robusta i garantirà les pensions si té un estat a favor. D'una altra manera, el panorama és molt fosc", va indicar el president català, que va voler respondre d'aquesta manera a un dels atacs principals que reben els defensors del procés.

Pressió als funcionaris

El Govern vol avaluar per objectius els servidors públics de l'eventual estat propi. "Han de deixar de ser funcionaris si no fan bé la seva feina", va asseverar ahir la secretària d'Administració i Funció Pública de la Generalitat, Meritxell Masó, a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE). Des de Prada, Masó va reivindicar el sistema de col·laboració publicoprivada com a "element indispensable pel futur del nostre país". Per la seva banda, el director de l'Escola d'Administració pública de Catalunya, Agustí Colomines, va apostar per la direcció professional i la fórmula del teletreball.