Les forces de Baixar al-Assad i les tropes kurdes van acordar un acord d'alto el foc a la ciutat d'Al-Hasaka (al nord-est de Síria), escenari d'enfrontaments i bombardejos des de dijous passat, segons va informar l'agència de notícies oficial SANA. Segons el corresponsal de SANA en aquesta població, capital de la província homònima, l'acord estipula que l'alto el foc va iniciar-se a les cinc de la tarda hora local (14.00 GMT) d'ahir, per poder "evacuar els ferits" de l'urbs. Així mateix, està previst que s'iniciï un "diàleg" entre les parts avui "per resoldre les qüestions principals".

Per la seva banda, l'Observatori Sirià dels Drets Humans va dir que hi ha informacions contradictòries sobre l'acord d'alto el foc i no va poder confirmar que hi hagi un tracte entre les parts. Fonts de l'Observatori van dir que hi ha una "calma tibant" al centre d'Al-Hasaka i que no hi ha moviment als carrers, però encara es poden escoltar els bombardejos aeris als afores de la ciutat, al sud, i els avions militars la sobrevolen de tant en tant.

L'aviació del règim sirià va bombardejar dijous passat per primera vegada des de l'inici del conflicte el 2011 zones controlades per les forces kurdes a Al-Hasaka, i després han prosseguit els bombardejos, com també els enfrontaments sobre el terreny.