Més de 100.000 catalans ja s'han inscrit a la manifestació de la Diada d'aquest 2016 mitjançant el web apunt.assemblea.cat. Segons indica l'Assemblea Nacional Catalana, aquesta xifra, tot i ser inferior a la de l'any passat, és resultat d'un creixement "important" del ritme d'inscrits durant l'última setmana. L'assemblea avisa que la complexitat organitzativa d'enguany "fa més imprescindible que mai" apuntar-se en algun dels cinc punts de la mobilització: Barcelona, Tarragona, Lleida, Berga o Salt.

L'ANC també ha posat en marxa aquest dimecres el nou servei telefònic per aquells que vulguin inscriure's telefònicament o necessitin resoldre algun dubte de cara a la Diada. L'assemblea i Òmnium Cultural han fet una crida "a demostrar al món que estem a punt per la nova República Catalana".

De moment, 95 voluntaris ja s'han apuntat per ajudar a Berga

Quan a Berga, l'ANC local ha emès un comunicat aquest dimecres en què demana més voluntaris de cara a assegurar una bona organització per l'acte de la Diada. Actualment compten amb 95 voluntaris inscrits, i el seu objectiu seria arribar als 350 o 400 per poder assegurar que tota la logística de la concentració "sigui l'adequada". Per a facilitar la inscripció dels voluntaris, l'ANC ha habilitat un telèfon mòbil (620315725), des d'on també es respondran dubtes sobre les tasques que s'han de portar a terme durant la jornada.

Segons s'explica al comunicat, s'establiran horaris per tal que tots els voluntaris puguin ser al seu tram a l'hora de la concentració al Passeig de la Pau.