L'alcalde de la localitat italiana d'Amatrice, a la província de Rieti, a la regió del Laci, ha confirmat que "la meitat de la població" ha patit forts danys com a conseqüència del terratrèmol de 6,2 graus de magnitud en l'escala de Richter que ha sacsejat el centre d'Itàlia aquesta matinada.

"La meitat de la localitat ja no existeix, la gent està sota la runa", ha declarat el batlle Sergio Pirozzi a la cadena privada Sky.

L'alcalde ha confirmat que s'han produït esfondraments greus en diversos edificis i ponts que compliquen l'accés a la zona per part de les autoritats italianes, que tracten d'ajudar a les persones que es troben "sota la runa".

Pirozzi ha fet una crida a les autoritats del país per alliberar els carrers el més aviat possible i poder ajudar els possibles ferits afectats.

"Tenim espai perquè vinguin helicòpters de socors, però la prioritat és alliberar els carrers", ha insistit, i alhora ha assenyalat que "és difícil" actuar ara mateix [les declaracions les ha fet de fosc] perquè "es treballa sense llum".

Per la seva banda, el coordinador de Creu Roja a Amatrice, Giussepe Pignoli, ha confirmat que a l'entrada de la localitat hi ha un pont ensorrat que complica l'accés a la zona.

"Hem activat el dispositiu de socors de Creu Roja. Hi ha molts danys, esperem que no hi hagi víctimes", va dir.

A més, Protecció Civil ha confirmat que s'han produït esfondraments parcials en altres tres províncies de la Regió de Marques: Ascoli Piceno, Fermo i Macerata.

Concretament, els majors danys s'han registrat a la localitat de Arquata del Tronto i Pescara del Tronto, a Ascoli Piceno, a Amandola (Fermo), i en Gualdo (Macerata).