El conseller de Cultura, Santi Vila, va culpar ahir la CUP d'haver-se "passat pel folre tots els acords subscrits" amb Junts pel Sí quan amb prou feines queda un mes per a la qüestió de confiança a la que se sotmetrà el President de la Generalitat, Carles Puigdemont.

En declaracions a TV3, Vila va remarcar que aquest any ha estat marcat "per grans despropòsits i grans disbarats", i que les prioritats actuals de la Generalitat són "sortejar la qüestió de confiança, aprovar els pressupostos i deixar de perjudicar als ciutadans", que podrien haver de tornar a votar l'any que ve si Puigdemont no supera la qüestió de confiança..

El conseller va admetre que el full de ruta independentista està comportant "un gran desgast" al Govern i que hi ha "partits oportunistes" que "s'aprofiten quan està fràgil", però va remarcar que la voluntat de la Generalitat no passa en cap moment per "incomodar persones solvents que creuen en el procés" independentista. Preguntat sobre la seva hipotètica candidatura a l'alcaldia de Barcelona, Vila va considerar prematur postular-se com a alcaldable i va indicar que està "a disposició" de l'exalcalde de la ciutat comtal Xavier Trias.