La Guàrdia Urbana de Barcelona va suspendre ahir cautelarment d'ocupació i sou i va denunciar davant la justícia dos agents acusats d'agredir un motorista, una actuació "improcedent i manifestament desproporcionada", segons va informar ahir el consistori de la capital catalana.

En un comunicat, l'Ajuntament de Barcelona va revelar que la Unitat de Deontologia i Assumptes Interns (UDAI) de la Urbana va posar en coneixement del jutge l'actuació dels dos agents, davant els "sòlids indicis" d'una "greu mala praxi policial", per la qual han estat suspesos cautelarment d'ocupació i sou.

Els dos agents, de la Unitat Central de Trànsit, van corregir una infracció de circulació al conductor d'un ciclomotor el 15 d'agost passat, cap a les 17.30 hores, a la carretera de l'Arrabassada de Barcelona, moment en què un dels policies va agredir el conductor "de forma improcedent i manifestament desproporcionada", segons el consistori. L'altre agent va encobrir l'actuació del seu company, fet pel qual també va ser denunciat.