El secretari d'Organització de Ciutadans, José Manuel Villegas, va explicar ahir que la formació taronja ha exigit el compromís del Partit Popular perquè el Govern compleixi les sentències judicials contra el model d'immersió lingüística a l'escola.

"Cal emprar tots els mecanismes per fer complir les resolucions que la Generalitat obvia des de fa anys", va subratllar Villegas, i va afegir que hi ha "vies jurídiques i de la mateixa inspecció de l'Estat" per aconseguir-ho.

Aquest és un dels compromisos que Ciutadans vol arrencar als Popular en relació amb Catalunya en el marc de les negociacions que les dues formacions estan portant a terme, però n'hi ha d'altres com "un pacte per Espanya" que eviti la celebració de referèndums sobiranistes o "qualsevol actuació per trencar la igualtat i la unitat de tots els espanyols".

L'equip negociador d'Albert Rivera va posar sobre la taula de negociació amb el Partit Popular una bateria de mesures sobre Catalunya que passen per modificar el model educatiu del país, per fer front al procés sobiranista, per un nou sistema de finançament i per l'impuls d'infraestructures com el Corredor del Mediterrani. Així ho va confirmar el secretari d'Organització de la formació taronja ahir al migdia en un recés de la reunió que C's i el PP estaven fent per a la investidura de Rajoy.

Els equips negociadors del Partit Popular i de Ciutadans van negar l'existència d'un paquet específic de mesures sobre Catalunya en les converses que mantenen les dues formacions per a la investidura de Mariano Rajoy. "Això no és veritat", van respondre fonts populars preguntades sobre aquesta qüestió, i van afegir que durant la reunió sí que s'havia parlat d'aspectes que poden afectar Catalunya, com el trilingüisme o la necessitat de modificar el sistema de finançament.

Per la seva banda, el secretari d'Organització de C's, José Manuel Villegas, també va voler deixar clar que "Catalunya no té un bloc específic" en la negociació amb el PP, però va explicar que algunes de les qüestions que s'havien posat sobre la taula fan referència a la comunitat catalana.

El Partit Popular i Ciutadans van voler rebaixar la volada que ha agafat l'existència d'un paquet català en les negociacions que les dues formacions estan portant a terme per arribar a un acord sobre la investidura del candidat popular, Mariano Rajoy.

Els equips negociadors d'un partit i l'altre van negar taxativament que hi hagi un bloc específic sobre Catalunya, però van admetre que durant les converses d'ahir al matí havien sorgit aspectes clarament vinculats a Catalunya, com són el Corredor del Mediterrani, el model lingüístic a l'escola catalana o el sistema de finançament.

Fonts del PP van explicar a l'ACN que aquestes qüestions van sorgir durant les converses d'ahir dimecres al matí entre els equips negociadors, però, únicament, com a aspectes a tenir en compte, i van negar que se n'hagi parlat en profunditat.

Així mateix, van assegurar que havia estat el mateix Partit Popular qui havia posat sobre la taula l'exigència de fer que la Generalitat compleixi amb les sentències dels tribunals contra la immersió lingüística i el procés.

Des de Ciutadans van assegurar que el seu equip negociador ha plantejat un seguit de mesures sobre Catalunya que passen per modificar el model educatiu del país, per fer front al procés sobiranista, per un nou sistema de finançament i per l'impuls d'infraestructures com el Corredor del Mediterrani.