El president de la República italiana, Sergio Mattarella, i el primer ministre, Matteo Renzi, assisteixen avui a Ascoli Piceno al funeral per algunes de les 290 víctimes causades pel terratrèmol de dimecres al centre del país.

Tots dos, acompanyats per altres autoritats estatals, regionals i polítics, participen des de les 11:25 hores locals (09:25 GMT) en l'acte organitzat en un poliesportiu adjacent a l'Hospital Mazzoni d'aquesta localitat de la regió de Les Marques on s'han disposat els fèretres amb els cossos de 35 dels morts.

L'acte, el primer oficial i que se celebra mentre Itàlia està en dol nacional per la catàstrofe del passat 24 d'agost, es produeix mentre es coneix que un nou recompte provisional de víctimes s'eleva ja a 290 els morts pel sisme.

La major part dels morts s'han registrat a Amatrice, a la regió del Laci, a uns 140 quilòmetres al nord-est de Roma i que va ser la localitat més afectada pel terratrèmol de 6 graus en l'escala oberta de Richter.

El funeral d'Estat està presidit pel bisbe Giovanni D'Ercole i assisteixen a ell familiars de les víctimes i alguns dels milers de persones que participen en les tasques de rescat i assistència als damnificats.