El candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, va oferir ahir més detalls sobre el seu nou i encara confús pla migratori en advertir que els indocumentats que vulguin legalitzar la seva situació abans hauran de sortir del país.

"No hi ha un camí cap a la legalització a menys que surtin del país i després tornin", va dir el magnat novaiorquès en una entrevista amb la CNN.

Trump, que fins ara havia promès deportar els onze milions d'indocumentats que s'estima que viuen als EUA, va emprendre un viratge cap a la moderació amb un nou pla migratori del que va oferir algunes pistes, de vegades contradictòries, durant els últims dies.

A principi d'aquesta setmana, Trump es va mostrar obert a "suavitzar" certes lleis migratòries per permetre que es quedin al país alguns indocumentats que són "grans persones" i als quals va diferenciar dels "immigrants dolents" als quals proposa deportar durant la primera hora del seu mandat.

Quant als que no siguin deportats, Trump va prometre "seguir el procés legal" per a aquests casos i que el govern podrà "treballar amb ells" en això, però no va donar més detalls sobre aquest tema fins ahir, que va advertir que també hauran de sortir del país.

El magnat va confessar que està sent "molt difícil" per a ell que "milers i milers" dels seus seguidors li diguin que "detenir algú que ha estat aquí 15 o 20 anys i deportar la seva família és una cosa massa dura".