Una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ha permès desarticular una organització criminal assentada al riu Guadarranque, a la província de Cadis, que traficava amb haixix. En total, s'han detingut dotze persones i s'han intervingut gairebé tres tones d'haixix procedent del Marroc, a banda d'embarcacions, armes i material policial.

Els Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació el 2015 quan van detectar una organització criminal que s'estava iniciant en l'activitat del narcotràfic i que invertia grans quantitats de diners, provinent d'altres activitats delictives. Una part d'aquest grup es va traslladar des de Barcelona a la província de Màlaga, on van ubicar la base d'operacions, per dedicar-se en principi al robatori de partides de droga a altres organitzacions delictives. Segons van informar els Mossos, el fet de tenir poc èxit en la consumació d'aquests robatoris va provocar que decidissin generar les seves pròpies partides de droga a la localitat de Nerja (Màlaga).

En una de les ocasions l'organització portava un carregament d'haixix procedent del Marroc, però la embarcació va patir una avaria i va quedar a la deriva a mar obert almenys dos dies. Davant aquesta circumstància el mateix cap de l'organització va pilotar una altra embarcació per recuperar la càrrega, però també es va avariar a alta mar. Finalment, els set tripulants de les dues embarcacions van haver de ser rescatats per l'helicòpter de Salvamar. S'han detingut els dotze integrants de l'organització i s'han confiscat prop de tres tones d'haixix, quatre embarcacions semirígides, dos tractors, vehicles i cinc armes.