Agents de la policia estatal han detingut 57 persones a Las Palmas, Barcelona, València i Sant Sebastià i han desarticulat una xarxa dedicada a la regularització de ciutadans xinesos que donava d'alta a la Seguretat Social com a treballadors de la llar. Els ciutadans xinesos mai no arribaven a treballar en aquesta ocupació i un cop obtinguda la residència tornaven a Barcelona per treballar en el sector tèxtil. El líder de la xarxa, que també està detingut, els aconseguia persones de contacte que els donava d'alta a la Seguretat Social, i els pagava quantitats que oscil·laven entre els 1.500 i els 2.000 euros. Els ciutadans xinesos abonaven a l'organització quantitats properes als 8.000 euros pels seus serveis.

Una gran part dels detinguts per falsedat documental i pertinença a grup criminal són treballadors del sector hoteler de l'illa de Lanzarote. La dona del líder de l'organització, igualment de nacionalitat xinesa, també donava d'alta suposats treballadors de la llar a canvi de diners, i se li van intervenir 14.480 euros a l'aeroport de Lanzarote quan tornava d'obtenir el cobrament que els ciutadans xinesos li devien pels seus serveis.

Durant el registre al seu domicili els agents han intervingut material informàtic i documentació que confirmava que tota l'activitat de la xarxa se centrava en el seu líder, que s'encarregava de tramitar la documentació, buscar els suposats responsables d'oferir feina, organitzar els viatges per fer els tràmits dirigits a la regularització dels ciutadans xinesos, entre altres coses. La xarxa tenia l'ajuda d'una funcionària canària i una gestoria que legalitzava els contractes.