El Partit Popular i Ciutadans signaran aquest diumenge al migdia l'acord per a la investidura de Mariano Rajoy després d´una setmana de negociacions. Així ho han comunicat les dues formacions a través d´una convocatòria als mitjans de comunicació on s'especifica que els equips negociadors de PP i C´s mantindran una trobada a les 12:30 per ratificar el pacte a què han arribat en les últimes hores. Una reunió que comptarà també amb la participació dels líders de les dues formacions, Mariano Rajoy i Albert Rivera. Malgrat la presència de Rajoy i Rivera, els encarregats de signar el document seran els portaveus dels populars i dels d´Albert Rivera al Congrés, Rafael Hernando i Joan Carles Girauta.

Els equips negociadors del Partit Popular i Ciutadans han mantingut fins a sis reunions al llarg d´aquesta setmana per tancar l´acord que aquest diumenge al migdia signaran els seus portaveus. Ha estat una setmana molt intensa al llarg de la qual, fins i tot, Ciutadans ha arribat a expressar la seva "preocupació i consternació" per la manca de voluntat de diàleg dels populars. Dijous passat els de Rivera van donar un ultimàtum de 48 hores al PP per tancar l´acord.

La premsa amb seu a Madrid ja donava per fet en les portades d'aquest diumenge l'acord imminent entre les dues formacions. Segons el diari 'El País', Rajoy i Rivera es van reunir discretament aquest dissabte a la tarda per desencallar-ho. L'acord inclouria revisar si qui es va acollir a l'amnistia fiscal va pagar el que corresponia. Segons el mateix rotatiu, hi hauria acord per introduir un complement salarial per a les rendes més baixes i equiparar, de manera paulatina, els permisos de maternitat i paternitat. L'elecció directa dels alcaldes pels votants també seria punt d'acord tot i que, segons 'El País', PP i C's discrepen en la fórmula.

Al seu torn, el rotatiu 'La Razón' xifra en 29.000 milions d'euros la despesa social per la propera legislatura, un altre dels punts d'acord entre els de Rajoy i Rivera. Aquest mateix diari revela que no hi ha hagut entesa per reduir tots els aforaments, excepció del Rei, una proposta de C's. La reforma del Senat també estaria bloquejada en la negociació, segons 'La Razón'.