El document final ?subscrit ahir entre el PP i Ciutadans, titulat 150 compromisos per millorar Espanya, consta de 44 pàgines en què s'inclouen més de 220 mesures. Aquestes en són algunes de les més importants:

Sobirania nacional

Un dels punts és el Pacte per la Unitat d'Espanya, amb el suport de totes les forces "constitucionalistes". Segons el document, els signants "mantindran un compromís ferm en la defensa de la sobirania nacional i contra tot intent de convocar un referèndum de secessió".

Reforma de la Constitució

Tant els populars com la formació taronja s'han fixat, a més, estudiar la reforma de la Constitució per mitjà d'un grup d'experts.

Trilingüisme

El document també defensa un Pacte Nacional per l'Educació, de manera que deixin de fer-se lleis d'educació "de partit", va dir Rivera. També afecta la comunitat educativa la intenció "d'implantar una educació bilingüe i trilingüe a l'escola pública", per "garantir el domini de l'anglès".

Rebaixar l'IVA cultural

El document inclou una reducció de l'IVA per als espectacles en directe sense concretar quin serà el nou tipus fiscal aplicable.

Reduir l'IRPF

El pacte subscrit pel PP i Ciutadans inclou una rebaixa de l'IRPF en dos punts, fins a situar-se entre el 18 % i el 43,5 %, un cop Espanya hagi assolit l'objectiu de reduir el dèficit públic per sota del 3%. Entre les mesures econòmiques, també destaquen revisar la llista de paradisos fiscals.

Lluitar contra la corrupció

Les dues formacions s'han compromès en la separació immediata dels càrrecs públics que hagin estat imputats formalment o encausats per delictes de corrupció, fins a la resolució definitiva del procediment judicial.

Societat del benestar

Rivera i Rajoy es comprometen a introduir un complement salarial per a les rendes més baixes, una mesura que afectaria 2 milions de llars, i s'han compromès a recuperar els recursos anteriors al 2012 dedicats a la Dependència. Altres mesures destacades són, per exemple, la dació en pagament en casos de desnonament.

Poder judicial

El pacte inclou setze mesures de reforma de la Justícia, com la reforma del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), la creació de jutjats contra la corrupció o el reforçament de les exigències al fiscal de l'Estat.

La LOFCA i les diputacions

Rivera i Rajoy han deixat per escrit reformar el sistema de finançament per "corregir-ne les insuficiències i garantir els principis d'autonomia, solidaritat i igualtat recollits a la Constitució". Finalment, no s'ha pogut acordar la supressió de les diputacions, tal com havia defensat Ciutadans, que ha lamentat que el PP no volgués cedir en aquest punt.