El candidat presidencial francès, Alain Juppé, va fer una crida als seus compatriotes a la moderació en el debat sobre si les dones musulmanes han de ser autoritzades a portar burquini, una peça que cobreix tot el cos a les platges, que marca una ruptura amb el seu principal rival, Nicolas Sarkozy. "Avui en dia, per la tensió i el patiment de la societat francesa, a tots ens faria bé de deixar de llençar oli al foc", va dir Juppé dissabte en una entrevista al diari Le Figaro. "Resistirem la temptació de buscar lleis de circumstàncies polèmiques impulsades pels mitjans de comunicació", va remarcar.

Aquestes observacions representen una clara divisió entre Juppé i Sarkozy en la batalla per convertir-se en el candidat del partit republicà per a les eleccions presidencials del 2017. L'expresident Sarkozy, la setmana passada, va demanar la prohibició del burquini a tot el país. Un sondeig de Le Parisien i BFMTV publicat dissabte va mostrar que Juppé obtindria el 38 % del suport dels votants en la primera ronda de la primària del partit, mentre que Sarkozy n'obtindria el 24 %. En una votació de segona ronda, Juppé obtindria el 63 % dels suports i Sarkozy, el 37 %. El màxim tribunal de França va anul·lar una empenta dels governs locals per prohibir el burquini de les platges de la nació divendres, argumentant que els vestits de bany de cos complet d'estil musulmà no creen una amenaça pública, sinó que incideix en la llibertat de religió.

Ahir, a més, es va produir un incident xenòfob en un bar de Remblay-en-France, a l'àrea de París, en què el propietari va qualificar de "terroristes" dues dones amb vel i les va fer fora de l'establiment.